Nieuwbouw woning BLO VL

De rustige maar strakke voorgevel laat de woning binnen het straatbeeld in het oog springen. Volumewerking en materialisatie versterken het karakter en geven niet onmiddellijk de achterliggende indeling van de woning prijs.
Het donkere gevelaccent met verticale lamellen in de voorgevel verbindt verschillende achterliggende functies waardoor een variatie aan openingen in de gevel kon worden vermeden.
Bij het binnen gaan in de woning valt de openheid op. De beglaasde zijgevel die die deels uitkijkt op de omsloten buitenpatio leidt naar de achterliggende ruimtes met doorzicht naar de tuin.
De keuken met eetplaats baden in het licht door beglazing naar de buitenpatio en de tuin. Een houthaardmeubel vormt de ruimtelijke indeling tussen eetruimte en leefruimte. Door de brede raampartij aan de achtergevel worden de ruimtes verbonden en is er vanuit elke ruimte relatie met de tuin.
Terug via de inkomhal kan via een maatwerkwand naar de naastgelegen bureauruimte, toilet en de garage worden gegaan. De bureauruimte is aan straatzijde gelegen waarbij het raam geïntegreerd zit binnen het gevelaccent. Door openingen tussen de gevellamellen wordt voldoende licht en lucht doorgelaten.
De inpandige garage is via binnen bereikbaar doorheen de berging. In deze berging is een aparte doucheruimte voorzien. Zo kan de woning op langere termijn eenvoudig voldoen om levenslang te blijven wonen. De bureauruimte aan staatzijde wordt dan een slaapkamer waardoor alle noodzakelijke functies op het gelijkvloers georganiseerd zijn.
Op verdieping werden 2 slaapkamers en een logeerkamer ondergebracht. Een dressing, berging en de badkamer vullen de indeling van de verdieping aan.
De strakke minimalistische buitenaanleg aan straatzijde versterkt het gevelbeeld. Rondom de woning werden zorgvuldig gekozen aanplantingen voorzien die voor een natuurlijke schaduwwerking zorgen.

MATERIAALGEBRUIK
De buitengevel werd opgebouwd als klassieke spouwmuur met accenten in aluminium gevellamellen.
Binnen in de woning werd gebruik gemaakt van warme materialen zoals een lichte eikfineer voor de maatwerkwand in de inkom en notelaar voor parket en trap.
Plafondhoge geïntegreerde deuren zorgen voor rust in het interieurbeeld.
Qua technieken werd in de garage een CV-installatie met zonneboiler geïnstalleerd en voorziet een ventilatiesysteem C+ van de nodige luchtverversing. PV-panelen op het dak vervolledigen de technieken.


 

Plaats Lovendegem
Ontwerp 2013
Uitvoering 2014-2015
Opdrachtgever Particulier
Partners LIME bvba
E-peil E48 - K37
Fotografie CH-Architecten
   

 

Nieuwbouw woning BLO VL

ToonVerberg meer informatie