Nieuwbouw woning DECL

Binnen het uitgestrekte landschap en tussen landelijke woontypologieƫn midden in de Vlaamse Ardennen werd de woning gerealiseerd na afbraak van een oude woning.
Een volumespel doorbreekt de massiviteit van de woning die zich aan de voorzijde relatief gesloten toont, maar naar het achterliggende landschap opent. Een interne relatie via een vide tussen gelijkvloers en verdieping zorgt voor extra lichtinval die de woning doorklieft van voorgevel tot achtergevel. Ruime perspectieven werden gecreƫerd doorheen het interieur.
De laag-energie-woning werd voorzien van een warmtepomp met horizontaal captatienet en wordt ondersteund door een zonneboiler voor de productie van sanitair-warm-water.

Plaats Ronse Louise-Marie
Ontwerp 2009
Uitvoering 2010-2011
Opdrachtgever Particulier
Partners LIME bvba
E-peil E49 - K41
Fotografie Luc Roymans
   
   

 

Nieuwbouw woning DECL

ToonVerberg meer informatie