Uitbreiding woning STOCK

De bestaande vrijstaande ééngezinswoning werd verbouwd en uitgebreid om te voldoen aan de nieuwe wensen en comforteisen van de bouwheer.

De bestaande woning was eerder donker en compact ingericht waarbij er slechts een beperkte relatie was met de tuin.

Om de woning open te werken en de relatie met de tuin te versterken werd op het gelijkvloers uitgebreid met een leefkeuken en bureauruimte. De aansluiting op de bestaande woning werd zorgvuldig ontworpen zodat uitbreiding en bestaand deel harmonieus maar tegelijk voldoende contrasterend samen gaan.  

Links van het hoofdvolume werd een patio gecreëerd door middel van een L-vormige wand in architectonische prefab betonpanelen. Deze patio vormt enerzijds een ruimtelijk verbindend element tussen het hoofdvolume en de uitbreiding dat de toegang naar het kantoorgedeelte richting geeft. Anderzijds wordt op deze manier de rechtstreekse inkijk vanop straat in de bureauruimte beperkt.

Tussen de bestaande woning en uitbreiding werd een lichtstraat voorzien zodat het avondlicht tot diep in het hoofdvolume binnenvalt.

De keuken werd geraliseerd door SB Interieur.

Plaats Petegem-aan-de-Leie
Ontwerp 2012
Uitvoering 2013-2014
Opdrachtgever Particulier
Partners LIME bvba
E-peil nvt
Fotografie CH

 

Uitbreiding woning STOCK

ToonVerberg meer informatie