Bouwen van 24 sociale woningen 't Akkerken

CH-Architecten werd aangesteld voor het bouwen van 24 sociale woningen (9 koop- en 15 huurwoningen).

Het projectgebied gelegen aan de Akkerstraat betreft een braakliggend terrein ten noorden van het centrum van Waarschoot.
De inplanting van de nieuwe sociale woningen houdt rekening met de typologische context. Door de woningen per drie, vier of vijf te koppelen en het aantal bouwlagen te beperken tot de bouwlagen van de nabijgelegen woningen, kan dit project zich perfect integreren in de omgeving en toch tegelijkertijd een eigen identiteit en herkenbaarheid creĆ«ren.  Elke woning bezit een voortuin met oprit, en een achtertuin met ruime mogelijkheid voor een terras. De site wordt zo ontworpen dat de percelen een maximale grootte krijgen. Naast de private tuinen wordt een gemeenschappelijke groen-/speelruimte op het einde van de pijpenkop voorzien, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de potentie van de site. De rest van de groenzones wordt beperkt, ten voordele van de private buitenruimte van de woningen.
De woningen zijn als aanpasbare woningen geconcipieerd en willen inspelen op maximale ruimtelijke beleving en dit volgens de normeringen van de VMSW. Er wordt ingezet op een eenvoudig en leesbaar plan met veel lichtinval, wat resulteert in een compact maar boeiend volume.

Plaats Waarschoot
Ontwerp 2015 - 2016
Uitvoering 2017
Opdrachtgever MBV Eeklo
Partners LIME bvba
   
   
   
   

 

Bouwen van 24 sociale woningen 't Akkerken

ToonVerberg meer informatie