Nieuwbouw woning GIL

De woning lijkt zich qua volume mooi in het rijtje te schikken, toch verraadt het materiaalgebruik en de speelse gevel dat dit geen standaard rijwoning is.  De vooruitspringende blokkaderramen op verdieping zorgen niet alleen voor een leuk accent aan de buitenzijde, maar ook voor een grotere ruimtelijkheid binnenin.
Gezien de beperkte oppervlakte en het grote bouwprogramma was compact bouwen een absolute must. Door de keuken, zithoek en bureau te verspreiden over drie niveaus, krijgt elke ruimte de nodige vierkante meters toegewezen. De dagzones zijn via vides met elkaar verbonden waardoor ze worden voorzien van maximale lichtinval en zicht op het nabijgelegen Rommelwaterpark.  Op de donkerste plaatsen in de woning worden stookruimte en berging voorzien, zodat leefruimtes en slaapkamers kunnen genieten van een maximale lichtinval en zicht op het achtergelegen park.
Gebruik van zichtbaar beton, multiplex en vintage elementen typeren deze compacte rijwoning in Gent.  Deze materialen werden gekozen vanuit budgettaire én esthetische redenen. Het contrast tussen het ruwe beton en de alom aanwezige multiplex zorgen binnenin voor een unieke warme sfeer.
Deze laagenergie-woning werd gerealiseerd binnen het kavelconcept van stad Gent.

Plaats Gent
Ontwerp 2012
Uitvoering 2013-2014
Opdrachtgever Particulier
Partners LIME bvba
E-peil E49 - K30
Fotografie Luc Roymans
   
   

 

Nieuwbouw woning GIL

ToonVerberg meer informatie