Nieuwbouw woning GOB

In de bossen van Sint-Martens-Latem is deze villa die de persoonlijkheid van de bewoners ademt gebouwd. Twee balken die over elkaar heen liggen vormen de twee verdiepingen. De bovenste balk steekt bij de voordeur uit, waardoor een overstek ontstaat. De zwarte lamellenwand bij de inkom contrasteert samen met het zwarte schrijnwerk mooi met de witte muren.
Wanneer je de villa betreedt, zie je direct dat je geen standaard huis binnenkomt.
Een groot kookeiland scheidt de keuken van de living. Het fornuis is echter niet in het kookeiland te vinden, maar is weggewerkt achter gesloten kastdeuren.
Zwart behang en zwart parket worden gecombineerd met opvallende meubels. Het was de vrouw des huizes die, als groot fan van Roberto Cavalli, de inrichting uitkoos.
Dankzij de hoge plafonds heb je niet het effect dat de ruimte op je afkomt. De spiegels die overal hangen, vergroten de ruimtes. De pivotdeuren zorgen ervoor dat de ruimtes in elkaar overlopen wanneer ze open staan.
De benedenverdieping is bestemd voor de bewoners zelf. Op de bovenverdieping, die via de monumentale trap te bereiken is, bevinden zich een kantoor en logeerkamer met inloopdouche en een separaat toilet.
Tot in detail is rekening gehouden met het wegwerken van storende elementen. Kabels, afzuigingen en speakers zijn niet zichtbaar of werden geïntegreerd in de wanden en het plafond.
De grote monumentale bomen die er al stonden, bleven staan. Een groot terras op het zuiden dient als zonneterras. Aan de zijkant kwam een zitgedeelte dat aansluit op de eetruimte. Daar is het vooral ’s avonds genieten van de zon. Aan de achterzijde is een klein terras gesitueerd aan de slaapkamer. Zo kunnen de bewoners op elk moment van de dag van de buitenlucht genieten.

Plaats Sint-Martens-Latem
Ontwerp 2011
Uitvoering 2012-2013
Opdrachtgever Particulier
Partners LIME bvba
E-peil E48 - K39
Fotografie CH
  Jaro Van Meerten
  Stephan Bontinck

 

Nieuwbouw woning GOB

ToonVerberg meer informatie